Μεγάλη Πέμπτη!

Ίσως σε προλαβαινω αν δεν ετοιμασες τα πασχαλινά αυγα και θέλεις να κανεις κάτι διαφορετικό!

Εγω αυτό ηθελα σημερα το πρωί και με βοηθό το μεγάλο αφεντικό κατάφερα να κάνω μερικά αυγουλακια λίγο πιο ενδιαφέροντα από ότι συνήθως ..

πήραμε άσπρα αυγουλακια

Τα βρασαμε και στη συνέχεια τα χρωμάτισαμε. Με χρώματα ζαχαροπλαστικής .

Δυο κούπες νερό δυο κουταλάκια του γλυκού ξύδι και χρωμα . Μετα ανακατεύουμε και βάζουμε τα αυγα που θελουμε . Θα χρειαστείς τόσα μπωλ όσα και τα χρώματα που θα βάψεις..

αφήνουμε λιγη ώρα και τα βγάζουμε να στεγνώσουν

Όταν στεγνώσουν θα κολλήσουμε φυλλαράκια που βρίσκονται στις γλάστρες ή τα μαζέψαμε στο δρόμο ερχόμενοι από το σουπερ μάρκετ..

τα πλένουμε να ειναι καθαρα κ στεγνώνουμε με χαρτί. Πάμε τωρα στο πιο περίπλοκο σε εισαγωγικά μέρος..

την φυσική κόλλα. Είδαμε τη συνταγή από εδώ

3 φλυτζανακια Αλεύρι 1 φλυτζανακι ζάχαρη .ανακατευουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε κρυο νερό . Ανακατεύω κ βάζω σε μέτρια φωτιά μεχρι να πήξει! Προσθέτω ενα κουταλάκι ξύδι ανακατεύω λίγο ακόμα κ βγάζω να κρυώσει . Έτσι κολλήσαμε εμεις τα φυλαρακια πάνω στα αυγα.. επειδή βγήκε αρκετή κόλλα θα την βάλω σε βαζάκι κ μπορεί να την χρησιμοποιήσουμε σε άλλες χειροτεχνίες ..

εμένα μου σβολιασε γιατί δεν ανακάτευα συνέχεια (με τα δυο αφεντικά μαζί καταλαβαίνεις ειναι λίγο δύσκολο) κ γι αυτό δεν έβγαλα φωτογραφία Αλλα ακόμα κ έτσι κολλούσε μια χαρά!

το μεγάλο αφεντικό πέρασε πολύ ωραία αφού συμμετείχε σχεδόν σε όλη αυτή τη διαδικασία , μάζεψε φυλλαράκια από το δρόμο, χρωμάτισε το νερό με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής , έπλυνε τα φυλλαράκια μας, έβαζε κόλλα κ τα κολλούσε πάνω στα αυγα(η μαμα λίγο διόρθωνε βέβαια)

Οποτε σίγουρα προτείνεται για να το κάνετε παρέα με τα μικρά σου! Και όλα ειναι υλικά που δεν φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε(εκτός από τα ωμά αυγα που πρέπει να τα προσέχουμε ) !

Να έχετε ενα χαρούμενο Πάσχα !