ΤΟΥΡΤΑ KINDER BUENO
Η μέρα του Πάσχα πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το μεγάλο τραπέζι της Ανάστασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο το αρνάκι, που θα το συνοδεύουν αμέτρητα εδέσματα. Αφού εξαντλήσουμε όλους τους συνδυασμούς , όλοι περιμένουμε το γλυκό… Με τόσες ετοιμασίες σίγουρα ψάχνουμε μια εύκολη συνταγή αλλά με νοστιμιά και εμφάνιση που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και του πιο απαιτητικού επισκέπτη μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν μια τούρτα με την γεύση του αγαπημένου μας KinderBueno σε συνδυασμό με πραλίνα σοκολάτας. Μια πανεύκολη τούρτα που μπορούμε να την φτιάξουμε σε μόλις 15 λεπτά. Αυτό το γλυκό δεν μας περιορίζει στα υλικά, μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει.
Υλικά:
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- 4 συσκευασίες KinderBueno (8 μπάρες)
- 500 mlφυτική κρέμα (την βρίσκουμε στα ψυγεία του σουπερμάρκετ) ή 500 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (περίπου 1 ¼ της κούπας)
- 4-5 κουταλιές σούπας γάλα
Για το στολισμό (προαιρετικά):
- 1 φακελάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη
- 1 κούπα γάλα (για την παρασκευή σαντιγί)
- 1 συσκευασία KinderBueno (2 μπάρες)
- Σιρόπι σοκολάτας
- Λίγα σφολιατίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε 6 μπάρεςKinderBueno στο μπλέντερ .
Μαλακώνουμε την πραλίνα σοκολάτας σε μπεν-μαρί με το γάλα (Σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, τοποθετούμε ένα καθαρό πυρίμαχο μπολ με την πραλίνα και το γάλα)
Χτυπάμε την κρέμα σε αφράτη σαντιγί.
Ανακατεύουμε τη σαντιγί με τον πολτό KinderBueno
Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση της τούρτας. Σε ένα ταψάκι με διάμετρο 26cm (αν είναι με αποσπώμενη βάση θα μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε όταν είναι έτοιμη) στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια. Σπάμε μερικά για να γεμίσουμε τα κενά.
Στρώνουμε τη μισή πραλίνα πάνω από τα σφολιατίνια και μετά τη μισή σαντιγί.
Σπάμε με τα χέρια μας 2 μπάρες KinderBuenoκαι ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγί.
Βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια, πραλίνα και στο τέλος σαντιγί.
Για τη διακόσμηση της τούρτας:
Χτυπάμε τη σκόνη με το γάλα μέχρι να έχουμε αφράτη σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο να κρυώσει. Ιδανικά αφήνουμε την τούρτα ένα ολόκληρο βράδυ να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.Όταν είναι έτοιμη περνάμε με ένα μαχαίρι τα τοιχώματα και την ξεφορμάρουμε.
Στολίζουμε την τούρτα με τη σαντιγί και προσθέτουμε σιρόπι σοκολάτας και 2-3 σφολιατίνια. Αν θέλουμε φτιάχνουμε ροζέτες με σαντιγί και τοποθετούμε σπασμένα κομμάτια KinderBueno.Μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα και χωρίς να την ξεφορμάρουμε.
• αντί για σφολιατινια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαβουαγιαρ αφου τα βουτήξουμε σε γαλα
Καλη σας επιτυχία!
Θα με βρείτε εδώ:
Facebook: Eleni Tsokanou
Είμαι η Noukatso, κατά κόσμον Ελένη Τσόκανου και σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου. Με μια Ηπειρώτισσα γιαγιά ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα μάθαινα να μαγειρεύω. Εκείνη μου έμαθε πως το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που αγαπάς, είναι ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Έτσι κι εγώ λατρεύω να μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου. Επειδή όμως ο χρόνος των περισσοτέρων είναι περιορισμένος, θα μοιράζομαι μαζί σας εύκολες αλλά πάντα νόστιμες συνταγές.
Στρώνουμε τη μισή πραλίνα πάνω από τα σφολιατίνια και μετά τη μισή σαντιγί.
Τι εννοείς?
εφόσον τα δύο υλικά τα έχουμε ενώσει.
Ευχαριστώ
LikeLike
πρωτα στρώνουμε πραλινα και μετα τη σαντιγί που έχουμε ενώσει με τον πολτο κιντερ μπουενο.
LikeLike