OLIVER Poter_

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω το έθνος! Ζήτω η φιλοζωία και η ανιδιοτελής φιλία! Επίσης Ζήτω τα υπέροχα βιβλία!

Ελπίζω να περνάς μια ευχάριστη εορταστική μέρα! Να πούμε κ Χρόνια πολλά στις Ευαγγελίες… και δυο Ευαγγελίες που αγαπώ είναι : η αδερφούλα μου. Χρόνια πολλά αγαπημένη μου!! Ακόμα μία που “αγαπώ” διαδικτυακά είναι η Ευαγγελία Σμυρνιωτακη ή αλλιώς styleheroine. Χρόνια πολλά greek goddess ❤

Ήρθα σήμερα εδώ όχι για να κουνήσω τη γαλανόλευκη αλλά να κουνήσω την πολύχρωμη σημαία της ανιδιοτελούς φιλίας και της φιλοζωΐας. Πιο συγκεκριμένα της φιλίας ανάμεσα στον Όλιβερ και τον Πότερ!

 

Πρόκειται για δυο βιβλία που λατρέψαμε την τελευταία εβδομάδα και είπαμε να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας εδώ στο γνωστό μαμαδομπλογκ το http://www.korakla.com! (κάνω ρίμα) Ας τα δούμε ένα ένα:

ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΙ ΠΟΤΕΡ

ΚΛΕΡ ΦΡΙΝΤΜΑΝ

oliver and patch

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά

Θεματική κατηγορία : Φιλοζωϊα

Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 22/02/2018
Σελίδες : 32
Ηλικία : 3-4,5-6
ISBN:978-618-01-2405-7

 

Ο Όλιβερ μόλις μετακόμισε στην μεγαλούπολη και ήδη του λείπουν η πράσινη απλωσιά και οι φίλοι του. Ένα πρωινό βγαίνοντας να κάνει τη βόλτα του συνάντησε ένα λευκό μουσκεμένο σκυλάκι στο δρόμο με κόκκινο λουρί! Μόνο του, έτσι ακριβώς όπως ένοιωθε κ αυτός μέσα στην πολυκοσμία της μεγαλούπολης . Το όνομα στο κολάρο ήταν Πότερ. Έτσι ο Όλιβερ και ο Πότερ έγιναν αστραπιαία δυο πολύ καλοί φίλοι και περνούσαν όμορφα οι δυο τους. Αλλά όταν σουρούπωνε ο Πότερ μελαγχολούσε.. ο Όλιβερ κατάλαβε πως του έλειπε κάτι. Ή μάλλον κάποιος… μα είχαν τόσα κοινά αυτοί οι δυο ! Έτσι σκέφτηκε πως το σωστό ήταν να βρεθεί αυτός που αναπολούσε ο Πότερ όταν η μέρα έφευγε και αποφάσισε να φτιάξει αφίσες και να τις αφισσοκολήσει

Βρέθηκε μικρός λευκός σκύλος

που τον λένε Πότερ.

του αρέσει να μασάει μαξιλάρια

του αρέσει ότι είναι κόκκινο

και κάνει κωλοτούμπες

Άραγε τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια; Κάπου κάποιος με κόκκινα ρουχαλάκια θα έρθει να συμπληρώσει αυτην την τόσο αγαπημενη παρεούλα…

Αυτό το βιβλίο θα το αγαπήσεις. Καταρχάς από την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εικονογράφηση που θα δεις παρακάτω. Και φυσικά από την τόσο γλυκιά ιστορία και την αγάπη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον φίλο μας Όλιβερ και τον σκυλάκο Πότερ. Η αγάπη του παιδιού προς τα ζώα είναι ένα αίσθημα πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό που θέλω να μεταφέρω ακόμα από αυτές τις μικρές ηλικίες είναι να αποκτήσουν μια εποικοδομητική  σχέση με τα ζώα  και αν είναι δυνατόν να καταλάβουν πως τα ζώα αναιξεραίτως είναι φίλοι μας και πρέπει να τα προστατεύουμε.

Αυτό με οδήγησε σε αυτό το υπέροχο βιβλίο και πραγματικά ήταν το καταλληλότερο.

Παρακάτω το μεγάλο αφεντικό μας διάβασε όλη την ιστορία μόνη της ενώ εγώ έβγαζα φωτογραφίες!

Μπορείς να το βρεις εδώ!

IMG_8201

IMG_8157

IMG_8202

IMG_8204

IMG_8155

IMG_8159

IMG_8205

IMG_8206

IMG_8207

IMG_8163

IMG_8210

IMG_8154

IMG_8211

IMG_8212

IMG_8175

Το δεύτερο βιβλίο είναι το

ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΙ ΠΟΤΕΡ: ΤΟ ΠΙΓΚΟΥΙΝΑΚΙ ΧΑΘΗΚΕ

ΚΛΕΡ ΦΡΙΝΤΜΑΝ

oliver and patch penguin]

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά

Θεματική κατηγορία : Φιλοζωϊα
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 22/02/2018
Σελίδες : 32
Ηλικία : 3-4,5-6
ISBN:978-618-01-2406-4

εδώ η παρεούλα έχει μεγαλώσει αφού προστέθηκε “το αφεντικό” του Πότερ, η Ρούμπι. Οι τρεις τους λατρεύουν να επισκέπτονται το ζωολογικό κήπο και να χαζεύουν τα ζωάκια.. μια μέρα όμως ένα μικρό πιγκουινάκι, ο Πιπ, μόλις έφτασε στο ζωολογικό κήπο και φαινόταν να του λείπει το παλιό του σπίτι.. έτσι καταφέρνει να δραπετεύσει από κει κ τότε αρχίζει η περιπέτεια .. μα πού πήγε; Το σπίτι του είναι πραγματικά πολύ μακριά.. Η παρεούλα αρχίζει το ψάξιμο. Στο ιχθυοπολείο , στο συντριβάνι και τέλος κατά μήκος του καναλιού. Όταν τελικά καταφέρνουν να το βρουν στο καΐκι Το βρομερό παπί η φιλία τους δοκιμάζεται.. όπως οι περισσότερες φιλίες μεταξύ ανθρώπων .. γιατί απ’ ότι φαίνεται στην ιστορία μας τα ζωάκια δεν θέλουν τις παρεξηγήσεις και τις φωνές.. γι αυτό και έφυγαν από κοντά τους την ώρα που μάλωναν!

Μια όμορφη ιστοριούλα, σε συνέχεια του πρώτης που παρουσίασα παραπάνω, έρχεται να μας διδάξει όλα τα καλά της φιλίας αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν καμιά φορά στις σχέσεις των τριών..

Είναι ο αριθμός “τρία” ιδανικός ή κάποιος πάντα θα αισθάνεται παραγκωνισμένος; 

 

IMG_8183

IMG_8184

IMG_8185

IMG_8186

IMG_8189

IMG_8190

IMG_8191

IMG_8193

IMG_8192

IMG_8176