9786180121605_3D

Καλησπέρα-καλησπέρα! Ήρθα σήμερα στο μπλογκάκι μου για να σας παρουσιάσω ένα νέο βιβλίο που προστέθηκε στη βιβλιοθήκη μας για τις νυχτερινές μας κυρίως αναγνώσεις:

Ο Σίμος, η Στέλλα και το φεγγάρι
Συγγραφέας: Έμα Γιάρλετ
Εκδόσεις: Ψυχογιός, 11/2017
Σελίδες: 44
Μέγεθος: 25,3 Χ 29,3
ISBN: 978-618-01-2160-9

Η βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος από την Κορνουάλη, Έμα Γιάρλετ δημιούργησε μια φανταστική ιστορία για τα μικρά μας, που θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό. Μα είναι δυνατόν η κτητικότητα και η μη συνεργασία να οδηγήσει σε κάτι τόσο τρομακτικό όπως την καταστροφή του ένα κ μοναδικού φυσικού δορυφόρου της γης; το ευαίσθητο αλλά ατμοσφαιρικό φεγγαράκι;

🎼φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ, ναααα πηγαίνω στο σχολειό 🎼…

αν δεν υπάρχει φεγγάρι τι θα τραγουδάμε στα παιδάκια μας που τόσο αγαπάνε το συγκεκριμένο τραγουδάκι; εμείς δεν υπάρχει μέρα που να μην το τραγουδήσουμε πάντως.. αυτό, την κουκουβάγια , το happy birthday to you και την καλή μας αγελάδα. Α ναι και το πλάθω κουλουράκια. Α ξέχασα και το ελεφαντάκι! ναι αλλά πρώτο από όλα το μεγάλο αφεντικό έμαθε να τραγουδάει το φεγγαράκι μου λαμπρό. ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο και έχει νυχτώσει ψάχνει να το εντοπίσει. καμιά φορά η πόλη έχει ψηλά κτίρια και αυτό κρύβεται. κάνει κουκου τζα για την ακρίβεια. αλλά όταν φεύγουμε έξω από την πόλη, μας συντροφεύει σε όλη τη διαδρομή. και φυσικά το τραγουδάμε στο repeat …

πάμε να δούμε όμως τι συμβαίνει με τον Σίμο, την Στέλλα και το Φεγγάρι!

Είναι δίδυμα αδερφάκια ο Σίμος και η Στέλλα και περνάνε καταπληκτικά μαζί…όπως όλα τα αδερφάκια άλλωστε..όμως ένα πράγμα τους δυσκολεύει πολύ. το να μοιράζονται. Όπως συμβαίνει καθημερινά στα περισσότερα αδερφάκια άλλωστε.

μάνα με δυο ή παραπάνω παιδιά καταλαβαίνεις ε; εγώ με τα δυο αφεντικά μου πάντως τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα! Ζήλια, κ συνήθως το μεγάλο αφεντικό δεν αφήνει σε ησυχία το μικρό! Συνέχεια παίρνει ότι παιχνίδι έχει στα μικρά του χεράκια και πάει κ το φυλάει σε μια γωνία σα να είναι μόνο δικό της!

“Είναι δικό μου!”

έτσι λοιπόν και στην ιστορία αυτού του βιβλίου.. αυτό το μπαλάκι του Σίμου, αυτό το τρελομπαλάκι αφού το διεκδικούν και οι δυο, ξεφεύγει από τα χέρια τους , πηδάει έξω από το παράθυρο, κάνει μια αναπήδηση φοβερή και αγγίζει το φεγγάρι με αποτέλεσμα να σπάσει σε χίλια κομμάτια!

ωωωωω καταστροφή!!!

την άλλη μέρα όλος ο κόσμος μιλούσε γι αυτό. όλες οι εφημερίδες έγραφαν

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΑΘΗΚΕ

τα δυο αδέρφια κατάλαβαν πως είχαν δημιουργήσει μεγάλο πανικό σε όοοοοολο τον κόσμο. Και όλα ξεκίνησαν επειδή δεν μπορούν να μοιραστούν ένα…..τρελομπαλάκι.

Θα καταφέρουν να επανορθώσουν; ή μάλλον θα καταφέρουν να συνεργαστούν και να βρουν μια λύση ΜΑΖΙ; Μαζί; τι θα πει μαζί; ώρα να το μάθουν!

Αγαπήσαμε

  • τις μοναδικές εικόνες που ειναι γεμάτες συναισθήματα και ένταση.
  • Το ότι τονίζονται οι σημαντικές λεξούλες με μεγάλα γράμματα,
  • το αναδιπλούμενο τετρασέλιδο που είναι σαν να ανοίγει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ πόρτα.
  • Και φυσικά το νόημα του βιβλίου που είναι πολύ σημαντικό.

Ο εγωισμός οδηγεί στην καταστροφή ενώ η συνεργασία μπορεί να κάνει θαύματα!

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ με μια μικρή έκπτωση

Παρακάτω θα σας το παρουσιάσει το μεγάλο αφεντικό.. αφού το πρωινό που το ανακάλυψε στο σπίτι μας δεν κρατήθηκε μέχρι το βράδυ αλλά ξεκίνησε να το διαβάζει μόνη της! Είπε βέβαια την ιστορία με δικά της λογάκια, αλλά τουλάχιστον όταν προσποιούνταν ότι διαβάζει έδειχνε στα σωστά σημεία! Χαχα ανεπανάληπτα δίχρονα…

23469111314151619