10689_03

Καθώς λέει το μεγάλο αφεντικό: 

“ώρα για λιλίο”

IMG_6211

Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε το βιβλίο Η μεγάλη των τεράτων σχολή. Προστέθηκε δηλαδή ενα ακόμα στην αγαπημενη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο. Είναι της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου η οποία μας διηγείται η ίδια την ιστορία μέσω QR code! Κάτι που εδώ εμεις το αγαπάμε ιδιαίτερα .

Έτσι λοιπόν γνωρίσαμε το τερατάκι με το φοβερό κ τρομερό όνομα: Σίμος!

Ω ναι είμαι σίγουρη πως σηκώθηκε η τρίχα από το φόβο σου μόνο στο άκουσμα του ονόματος αυτού!

Λοιπόν αυτός ο Σίμος δεν τα πάει  και πολύ καλά στη μεγάλη των τεράτων σχολή. Εκεί εκπαιδεύονται για να γίνονται τα τέρατα τρομακτικά και αυτός είναι τόσο γλυκούλης και καλούλης που δεν μπορεί να τρομάξει κανέναν όσο και αν προσπαθεί. Έτσι είναι αγχωμένος για το πώς θα αποφοιτήσει από αυτήν. Μα να μην μπορεί να τρομάξει ένα παιδάκι ή να κατασπαράξει μια κότα! Αυτά απαιτούν οι εκπαιδευτές του άλλωστε… ζητάει συγνώμη και έχει ένα επίπεδο πολύ ανώτερο από τους συμμαθητές του.. είναι ευγενικός και ντροπαλός. Χαρούμενος και καλοσυνάτος. Ε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τον Σίμο! Όταν θα πρέπει να τρομάξει την Κλειώ θα τα καταφέρει; ή μήπως θα παραβλέψει ο ένας τη διαφορετικότητα του άλλου και τελικά γίνουν φίλοι κολλητοί; μήπως τελικά πρέπει να ακούμε την καρδούλα μας και όχι αυτό που μας προτρέπουν οι άλλοι να κάνουμε; μήπως η λύση είναι να πάμε κόντρα στο ρεύμα όταν η ηθική μας το επιτάσσει;

Η Φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού και η αγάπη ανάμεσα σε ανθρώπους και…. τέρατα είναι μερικές αξίες που μας μαθαίνει αυτό το βιβλίο και σίγουρα θα το αγαπήσεις! Η εικονογράφηση όπως θα δεις στις παρακάτω φωτό είναι μοναδική…

IMG_6247

IMG_6197

IMG_6198IMG_6199

IMG_6202

IMG_6203

IMG_6126

h_flyarh_prigkipissa_cover

IMG_6220

IMG_6259

Το δεύτερο βιβλίο μας ειναι και αυτό της ίδιας σειράς και κυκλοφόρησε επίσης τον Οκτώβριο που μας πέρασε.  Λεγεται Η φλύαρη πριγκίπισσα της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία παρόλο που έχει να κάνει με πριγκίπισσα. Έχουμε διαβάσει πολλά παραμύθια με πριγκίπισσες άλλωστε… αλλά για μια φλύαρη; Πρώτη φορά! Παρόλο που τη φλυαρία την συναντούμε συχνά στους ανθρώπους γύρω μας, την συναντούμε τώρα και στις πριγκίπισσες; Πάει χάλασε ο κόσμος! Η συγκεκριμένη που γνωρίσαμε σε αυτό το βιβλιαράκι που διαβάζεται εντός δέκα λεπτών, δεν έκλεινε το στόμα της ποτέ. Μόνο όταν έτρωγε ή όταν κοιμόταν. Κόμματα, τελείες δεν υπήρχαν στον λόγο της και όλοι την απέφευγαν και έκλειναν τα αυτιά τους. Με τσίχλες. Όταν όμως βρέθηκε κάποιος να της χαρίσει ένα βιβλίο για να μάθει να ζωγραφίζει άλλαξαν τα πάντα… Η πολυλογία έγινε πολύχρωμες εικόνες, τα πολλά λόγια μεταμορφώθηκαν σε αμέτρητες όμορφες ζωγραφιές, που όταν ο πατέρας της έκανε έκθεση με αυτές ο κόσμος ξετρελάθηκε! Η πριγκίπισσα συνέχισε και πήρε και άλλο βιβλίο με μουσική , με χορό, με συνταγές, με κηπουρική. Όλα της τα λόγια έγιναν ωραίες νότες, νόστιμα φαγητά και πανέμορφα λουλουδικά! Μα όταν διάβασε το  βιβλίο με τις ιστορίες έμαθε τι θα πει κόμμα, ερωτηματικό και θαυμαστικό. Και έτσι τις περιγραφές της ξαφνικά όλοι ήθελαν να τις ακούνε.. “Και μετά και μετά;” Της έλεγαν .. Ακόμα και όταν τελείωναν οι ιστορίες της όλοι κάθονταν εκεί και απολάμβαναν τον ήχο της σιωπής που είχε τόσα πολλά να τους πει.

Υπέροχο βιβλίο που μας διδάσκει πως πρέπει να βρίσκουμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στη φλυαρία και τη σιωπή και πώς ένα βιβλίο μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες ενός ανθρώπου.

επίσης και σε εδώ υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις με QR code τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία της. 

Καλές αναγνώσεις ! ❤️

IMG_6260IMG_6261img_6263.jpgIMG_6264IMG_6265IMG_6266IMG_6268IMG_6269IMG_6270IMG_6271IMG_6272IMG_6274