αυτά τα made in japan  ή μάλλον born in Japan και made in china πραγματάκια πάντα έχουν κάτι που σε κάνουν να τα αγοράζεις με κλειστά μάτια(σχεδόν). τόσο τα ηλεκτρονικά, φωτογραφικές μηχανές, φακοί μέχρι παιχνιδάκια για παιδιά. όπως αυτά τα sylvanian families. είναι πραγματικά φαινόμενο! τα γνωρίζεις; πρόκειται για φαμίλιες από διάφορα ζωάκια που ζουν την καθημερινότητά τους όπως εμείς. μπορεί να συναντήσεις οικογένειες από γάτες, σκαντζοχοιρους, κατσίκες, κουνέλια, τσιουάουα, ποντικάκια μέχρι και κανγκουρό. έχουν το δικό τους σπίτι με όλα τα απαραίτητα έπιπλα, τα κουζινικά τους, το καροτσάκι για δίδυμα, το τραπεζάκι φαγητού για μωρά, τριπλή κουκέτα, ακόμα και πιάνο θα βρεις! υπάρχει δεντροσπιτο , σκηνή για κάμπινγκ , βάρκα, αυτοκίνητα ακόμα και τροχόσπιτο! νοσοκομείο και μαγαζιά εννοείται πως μπορείς να τα βρεις και αυτά…μα τι στο καλό! τα πάντα υπάρχουν στα sylvanian families;

είναι αρκετά γνωστά στο εξωτερικό και υπάρχουν φανατικοί συλλέκτες ανά τον κόσμο που διαθέτουν πάρα πολλά από όλα αυτά που σου ανέφερα παραπάνω. βρήκα και έναν έλληνα πατέρα τριών παιδιών που είναι φανατικός συλλέκτης και έχει μεγάλη συλλογή. δεν γνωρίζω από πιο μέρος της ελλάδας κατάγεται αλλά πραγματικά είναι άξιος και τελειομανής αφού κάθεται και φωτογραφίζει με μοναδικό τρόπο τη συλλογή του που ξεκίνησε να δημιουργεί για την μικρή του κόρη. μπορείς να δεις εδώ και εδώ φωτογραφίες του. είναι εξαιρετικός!

η πρώτη μου γνωριμία με τα sylvanian ήταν πριν τρία περίπου χρόνια όταν βρέθηκε στα χέρια μου το ένα κουνελάκι από την οικογένεια των chocolate rabbit μαζί με το όχημά του. το χρησιμοποίησα ως ιπτάμενο αντικείμενο σε μια σειρά φωτογραφιών που έκανα τότε. img_53811φυσικά μετά αποθηκεύτηκε στα χριστουγεννιάτικα και μόλις πρόσφατα ξαναθυμήθηκα αυτά τα υπέροχα πλασματάκια για να τα πάρω δωράκι στο μεγάλο αφεντικό. δεν βρήκα ποικιλία στην ελλάδα παρά μόνο σε δυο μαγαζιά online.

οπότε λοιπόν βρήκα και γω το παριζιάνικο smallable για να ψωνίσω τους χαρακτήρες που θα δεις παρακάτω. πρόκειται για τα δίδυμα σκαντζοχοιράκια που έχουν πιπίλα και μπιμπερό και το κουνιστό καρεκλάκι με το μωρό-κουνελάκι . μα δεν είναι γλύκα;

το μεγάλο αφεντικό ενθουσιάστηκε με το πλούσιο και απαλό μαλλί του σκαντζοχοιρου! αυτό πρέπει να της εξηγήσω αργότερα πως δεν ισχύει στην πραγματικότητα! τα πολύ μικρά αντικείμενα όπως την πιπίλα και το μπουκάλι φυσικά δεν της τα δίνω ακόμα. κανονικά είναι για 3+ αλλά η μαμά είναι ανυπόμονη και μέχρι τότε νομίζω θα της έχω φτιάξει μια μικρή συλλογή από sylvanian families.

περιμένω εντυπώσεις.. πώς σας φαίνονται τα καινούρια μας μωράκια;

sylvanian-11sylvanian-10sylvanian-12sylvanian-2-2

sylvanian-3-2sylvanian-4-2sylvanian-5-2sylvanian-8sylvanian-6sylvanian-4sylvanian

sylvanian-3