10 Φεβρουαρίου 2016.

Τι όμορφη ημερομηνία είναι αυτή! Την αγαπώ… Αν και σήμερα η μέρα είναι λίγο μουντή και άχρωμη. Γι’ αυτό και γω επέλεξα να σου δείξω τα ρουχαλάκια από τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 της Kalinka για να πάρουμε μια δόση από ηλιόλουστες και καλοκαιρινές μέρες. Σήμερα κιόλας ανέβηκαν στη σελίδα τους και μπορείς να τα δεις και να τα παραγγείλεις.

Μόλις τα είδα μου ήρθαν στο μυαλό αυτά που μας έφτιαχνε η μητέρα μου. Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας, με πολλές σλαβικές επιρροές. Μιλούσε ακόμα και μια σλαβική γλώσσα σαν Βουλγάρικα. Ήταν “χρυσοχέρα” και έκανε τα πάντα.. Ότι μπορείς να φανταστείς.. Χειροποίητα πλεκτά σε διάφορα χρώματα. Ζακετάκια, καλτσουνάκια, σκουφάκια, κουβέρτες, κεντήματα και άλλα πολλά. Τα οποία φυσικά δεν έχουν πάθει τίποτα! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μάθω από την μανούλα μου να φτιάχνω και γω τώρα τα δικά μου για το “μεγάλο αφεντικό” ..

Έτσι λοιπόν ψάχνω να βρω έτοιμα. Να έχουν μια ρομαντική διάθεση από το παρελθόν και ποιότητα που να διαρκεί στο χρόνο. Και βρήκα την Kalinka. Η οποία προέρχεται από τη Βουλγαρία , αφού εκεί πλέκονται τα ρουχαλάκια στο χέρι από Βουλγάρες. Από 100% μερινό μαλλί από το Περού. Το μαλλί αυτό είναι πιο μαλακό και απαλό  από το απλό μαλλί και έχει καλύτερη μόνωση και αναπνοή.  Διάβασα επίσης για το μερινό μαλλί πως δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και της μυρωδιάς.

Θα βρεις λοιπόν τα πανέμορφα αυτά ανοιξιάτικα ποιοτικά ρούχα για το παιδάκι σου εδώ ενώ παρακάτω ακολουθούν μερικές εικόνες από τη φωτογράφιση της collection Spring-Summer 16.  Enjoy!